Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty z warzywami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
20 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
150 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
8 jajek
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.6 g
Kalorie
360.4 kJ /
86.1 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Frittata z cukinią
55 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.